czasie rozgrzewamy olej, nakładamy łyżką porcje mięsa i smażymy na wolnym ogniu do zrumienienia z obu stron. Przed podaniem kotlety posypujemy natką pietruszki. Podobne przepisy: Siekane kotlety z indykiem i botwinką Kotlety siekane z indyka Artykuł Kotlety siekane z kurczaka z cukinią i papryką pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyprzykrycia. Po upieczeniu odstawiamy, żeby mięso sobie odpoczęło i wystygło. Jak zaczniecie je kroić za wcześnie, wszystkie soki z niego wypłyną i wyparują. Podobne przepisy: Pieczony schab Rolada z indyka Schab pieczony w mleku Pieczona pierś z indyka do kanapek Pieczona szynka Schab pieczony z morelami Artykuł Schab pieczony w migdałowej skorupce pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovywersji jakie gotuję 😉 Czasem do zupy dodaję śmietanę, albo dorzucam kalafiora lub brokuła. Jak to bywa z takimi jarzynowymi zupami, panuje tutaj całkowita dowolność. Składniki: 1 skrzydło z indyka 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 kalarepa 1/2 kg żółtej szerokiej fasolki szparagowej 3 średnie ziemniaki kawałek pora puszka 200 g drobnego groszku konserwowego sól pieprz liść laurowy(...)kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości warzyw. Na koniec dorzucamy groszek konserwowy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Po ugotowaniu posypujemy obficie posiekanym koperkiem i dodajemy obrane mięso z indyka
Walijskie Pichceniepieczywem. Najlepiej jednak sprawdzą się ugotowane młode ziemniaki z koperkiem. Składniki na klopsy w młodej kapuście (4 porcje): Klopsy (około 8 sztuk): 400 g mięsa mielonego (dałam z indyka, może też być wieprzowe czy wołowe) łyżka bułki tartej łyżka kaszy manny jajko sól, pieprz, przyprawa czosnek staropolski, papryka ostra Dodatkowo: niewielka młoda kapusta lub pół główki większej średniej
e-PrzepisyKulinarneSkładniki: 500 g młodej kapusty 2 cebule 5 średnich ziemniaków 700 ml bulionu warzywnego 300 g mielonego mięsa z indyka 1 jajko 100 g liści szpinaku baby 4 łyżki bułki tartej 1/2 pęczka świeżego koperku 4 łyżki śmietany 18% 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki oleju sól, pieprz Sposób przygotowania: W dużym garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy
Qchnia po prostupodawać prawie ze wszystkim – sam do ziemniaków, makaronów, lub serować z mięsem a nawet rybą. W dzisiejszym wydaniu coś co bardzo przypasowało moim dzieciakom – klopsiki z indyka, delikatne, świetnie pasujące do tego sosu. Obiad był gotowy dosłownie w chwilę, podałam z młodymi ziemniaczkami i koperkiem i było pysznie. Składniki (na 4 duże porcje): 500g mielonego mięsa z indyka
Smaczna StronaPyszna letnia zupa koperkowa z dodatkiem ziemniaków i marchewki. Wzbogaciłam ją mięsną wkładką w postaci pulpecików z mięsa z indyka. Polecam też inne wersje zupy koperkowej- z ryżem oraz zupę krem . składniki: ok 1,5 l bulionu, u mnie drobiowy 600 g obranych ziemniaków 2 marchewki 6 kopiastych łyżek posiekanego koperku 0,5 szklanki śmietanki 30 % 450 g mięsa(...)mielonego, u mnie udziec z indyka 2 łyżki mąki ryżowej sól, pieprz Do garnka wlać bulion i zagotować. W międzyczasie ziemniaki pokroić w średnią kostkę a marchewkę w drobną kostkę. Gdy bulion się zagotuje wrzucić pokrojone warzywa. Przygotować pulpety. Mięso mielone dokładnie wyrobić z mąką ryżową, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy warzywa będą już prawie miękkie z mięsa
Monia miesza i gotujeDuża porcja rodzinna dania jednogarnkowego z filetem z indyka, pieczarkami, papryką, cebulą, cukinią. Proste w wykonaniu danie, które możemy podać z kaszą lub z makaronem. Składniki: 600g mięsa filetu z indyka, 500 g papryki czerwonej, 450 g cukinii, 400 g pieczarek, 200 g cebuli, 50 g przecieru pomidorowego, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, 250 ml bulionu, natka pietruszki, łyżeczka
Lena GotujeSałatka z małymi kawałami filetu z indyka, chrupiącym mixem sałat, dojrzałymi pomidorami, ogórkiem, rzodkiewką, a całość polana szybkim dipem koperkowym. Składniki: 350 g filetu z indyka, 100 g mixu sałat, 2 większe pomidory, 2 ogórki gruntowe, 10 sztuk dużych rzodkiewek, 150 ml jogurtu greckiego, mały ząbek czosnku, pół pęczku dużego koperku, sól, pieprz, szczypta przyprawy do kurczaka złocistego łyżka oliwy
Lena Gotujegołabkowa z pulpetami z mielonego udżca indyka. ja wybrałam czerwony ryż, ze wzgledu jego właściwości zdrowotnych. Możecie dać biały. Składniki: młoda kapusta 500 g mielonego udźca z indyka 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 l bulionu cebula 1 łyżeczka czosnku granulowanego lisć laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego pieprz mielony czarny koperek 1,5 szklanki ugotowanego ryżu
AZgotuj!był zbyt mocny, woda powinna tylko lekko pyrkotać. Szynkę studzimy w garnku przykrytym pokrywką. Na blogu znajdziesz również inne przepisy na domowe wędliny: Szynka wieprzowa z szynkowara Szynka z indyka z majerankiem Pieczona karkówka (w rękawie) Szynka z indyka z szynkowara z morelami i pistacjami Domowa biała kiełbasa wieprzowa Kiełbasa ze słoika Pieczony boczek w ziołach Schab z pończochy, czyli
Kulinarne przygody Gatityprzykrycia. Po upieczeniu odstawiamy, żeby mięso sobie odpoczęło i wystygło. Jak zaczniecie je kroić za wcześnie, wszystkie soki z niego wypłyną i wyparują. Podobne przepisy: Pieczony schab Rolada z indyka Schab pieczony w mleku Pieczona pierś z indyka do kanapek Pieczona szynka Schab pieczony z morelami Artykuł Schab pieczony w migdałowej skorupce pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyPowoli szykujemy się na powitanie Nowego Roku. A mięsne smakołyki to idealna propozycja treściwych przekąsek dla mięsożerców. Można je przygotować dużo wcześniej, bo smakują na zimno. Pulpeciki z indyka: – 500 g mielonego mięsa z indyka – 1 jajko – 1 bułka kajzerka – sól, pieprz, 1 ząbek czosnku – 1 mała cebula – olej do smażenia – 2 łyżeczki
To co kochammoja następna propozycja konfitury żurawinowej, tym razem w wydaniu świątecznym czyli pachnąca pomarańczami, cynamonem i goździkami. Taka żurawina będzie idealna do świątecznych mięs, szczególnie do pieczonego indyka lub pasztetu z kaczki. Co prawda u mnie w tym roku pieczonego indyka nie będzie, ale pasztet z kaczki już upiekłam. Składniki: ? 1 kg żurawiny ? 300 g cukru ? skórka z 2 pomarańczy
To co kochamkapusta kiszona i słodka są po połowie, a nie sama kiszona, jak to zazwyczaj bywa, – kapusta kiszona, a nie kwaszona! – kilka gatunków mięs, u mnie wieprzowina, kurczak, indyk i gęś, – stosunek mięsa do kapusty to 1:1, nie lubię bardzo kapustnych, – śliwki wędzone, a nie suszone, – dodatek czerwonego wina. Używam gotowych przypraw do bigosu(...)garście grzybów suszonych – 800 g boczku wędzonego – 1,2 kg kiełbasy wędzonej – 1,5 kg żeberek – 4 ćwiartki kurczaka – 1 szyja z indyka – 1 szyja z gęsi – 2 szklanki wina czerwonego wytrawnego – 3 torebki przyprawy do bigosu – ok. 15 liści laurowych – po ok. 15 ziaren ziela angielskiego i jałowca
To co kocham