Pierś kurczaka lub indyka w sosie kurkowym

Pierś kurczaka lub indyka w sosie kurkowym

Pierś kurczaka lub indyka w sosie kurkowym

Do przygotowania piersi kurczaka lub indyka w sosie kurkowym można użyć pierś w kawałku lub filety. 500 g piersi z kurczaka lub indyka w kawałku lub kotletach, filetach, 200 g kurek, 1 nieduża cebula (u mnie cukrowa), parę gałązek tymianku lub gałązka rozmarynu, 1 – 2 ząbki czosnku, sól, pieprz świeżo zmielony, 250 ml śmietany kremówki 30%, 100 ml białego wytrawnego wina, 100 ml bulionu drobiowego, mąka do oprószenia mięsa, tłuszcz do smażenia (u mnie olej i masło), sok z cytryny do smaku, Kurki oczyścić i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.