Kaczka pieczona, nadziewana wątróbką i mięsem mielonym

Kaczka pieczona, nadziewana wątróbką i mięsem mielonym

  Soczysta i aromatyczna kaczka z pysznym farszem posmakuje niejednemu  Co potrzeba: Kaczka ok. 2 kg – 2,1 kg 500 g mięsa mielonego z indyka, 300 g wątróbki drobiowej, 1 jajko, 1 średnia cebula, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 2 łyżki majeranku, Sól, Pieprz Wykonanie: Kaczkę nacieramy wszędzie (również w środku) solą, pieprzem i majerankiem, wkładamy do lodówki na całą dobę. Do miski dajemy mięso mielone z indyka, pokrojoną drobno wątróbkę, pokrojoną bardzo drobno cebulę, posiekaną natkę pie...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.