Przepis na : obiad
o Zupa z botwinki z fasolką Składniki: garstka drobnej fasolki 3-4 ziemniaki pęczek botwinki 1 marchewka łyżeczka octu skrzydełko z indyka łyżeczka koncentratu pomidorowego przyprawy : kilka ziarenek pieprzu , sól , liść laurowy , majeranek , vegeta. śmietana do zabielenia Fasolkę namoczyć dzień wcześniej , a na drugi dzień ugotować do miękkości. Skrzydełko z indyka zagotować w garnku z zimną wodą , usunąć szumowiny , a następnie dodać ziele angielskie , pieprz ,łyżeczkę vegety, mar... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...