21.10.2024 Magda Zdarza się, że mimo mojej wielkiej miłości do gotowania, czasem i mnie nie bardzo chce mi się gotować, na szczęście głównie w momentach gdy nie mam za grosz czasu. I co wtedy? Zamówić, gotować czy jednak głodować? W takich chwilach wiem, że zawsze uratuje mnie najprostsza ale jedna z najlepszych ,,chińszczyzn” na szybko, moja rodzina uwielbiam, ale kto by nie lubił. Dużo warzyw, oczywiście z mrożonki, kto by miał czas kroić, delikatny indyk, który idealnie chłonie smak sosu teriyaki ̵... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.