Pulpety Stroganoff z makaronem soba

Pulpety Stroganoff z makaronem soba

Pulpety Stroganoff z makaronem soba

Brzmi jak herezja, ale pulpety Stroganoff są zdrowsze niż danie klasyczne i znacznie tańsze niż kanoniczna wersja. Czas : 15 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 duże   Boef Stroganov, beef Stroganoff, albo po polsku „strogonow” – danie popularne na całym świecie, w Polsce nieodłączny kulinarny akcent wszystkich domówek w latach 80 i 90, robiony w najrozmaitszych wersjach: często z ogórkiem kiszonym i innymi dodatkami, zazwyczaj z mięs znacznie tańszych niż polędwica wołowa, która występuje... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pulpety, pieczarki, sosy, makaron, mięso, cukinia, kasza, kasza orkiszowa, indyk, mielone, majonez, grzyby, ogórki, ogórki kiszone, kasza gryczana, mięso mielone

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.