Indyk i Prosiak w majeranku stali.

Indyk i Prosiak w majeranku stali.

Indyk i Prosiak w majeranku stali.

Dziś prezentuję kolejny pomysł na wędlinę z szynkowara. Na tapecie karkówka i filet z indyka . Wędlina wychodzi soczysta, o delikatnym smaku i pięknym aromacie majeranku. Mieszanie różnych mięs to idealny sposób na powiększenie spektrum doznań smakowych jakich mieliśmy okazję w swoim życiu doznać. Wędliny sklepowe, hmm.. kto to wie co w nich tak na prawdę siedzi. Na szynkowar 3 kg potrzebujemy: 1100 g karkówki wieprzowej 700 g filetu z indyka 10 g peklosoli 15 g soli kuchennej łyżeczkę gorczycy 2 kopiaste łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MamaOskarka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.