Świąteczne kąski z Indyka z karmelizowanymi jabłkami i rodzynkami

Świąteczne kąski z Indyka z karmelizowanymi jabłkami i rodzynkami

Świąteczne kąski z Indyka z karmelizowanymi jabłkami i rodzynkami

To idealny pomysł na świąteczny obiad! delikatne mięso z pysznymi dodatkami i sosikiem :) do ryżu w sam raz :) przepis znalazłam w książce "O jabłkach" Elizy Mórawskiej. Świąteczne kaski z Indyka z karmelizowanymi jabłkami i rodzynkami 2 piersi kurczaka lub podobna ilość indyka po 1 łyżce masła i oliwy sól, pieprz 4 niezbyt duże jabłka garść rodzynek marynata: 60 ml oliwy 30 ml cydru po 1 łyżeczce musztardy i przyprawy do piernika 2 dymki posiekane bez szczypioru sól, pieprz do smaku Miksujemy wszystkie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, mięso, marynaty, świąteczne przepisy, indyk, chleb, ryż, pieczywo, pierś kurczaka, piernik, pierś z kurczaka, piersi, kurczak, obiad, pierś, cydr, pierś z indyka, kurczak w marynacie, kurczak z ryżem, pierś w marynacie

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.