Jeżeli lubisz dania z mięsa mielonego, które potrafią zaskoczyć nie tylko smakiem, ale również wyglądem, być może spodoba Ci się pomysł na pieczeń z fasolką szparagową. To propozycja, która łączy w sobie prostotę wykonania, a jednocześnie gwarantuje efektowną prezentację na stole. Dzięki temu sprawdzi się zarówno na codzienny obiad, jak i na wyjątkowe okazje. Pieczeń kryje w środku kolorowe i aromatyczne nadzienie, które sprawia, że po przekrojeniu wygląda ona naprawdę efektownie. Do jej przygotowania wykorzystu... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...