W sezonie, gdy świeże kurki są na wyciągnięcie dłoni warto wykorzystać ich potencjał. Są nie tylko zdrowe, ale wyjątkowo podnoszą smakowitość każdej potrawy w której zostały wykorzystane. Dziś wylądowały w gulaszu z indyka. Niby zwykły gulasz, a z dodatkiem pomarańczowych grzybków jest po prosty doskonały. Delikatne mięso indycze i kurki wspaniale się uzupełniają. Składniki: 1 kg mięsa z udźca indyczego 1 cebula 2 łyżki mąki krupczatki sól, pieprz papryka w proszku listek laurowy, ziele angielskie około 300 g kure... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...