Przepis na : obiad
Qchnia po prostu Składniki : - 1/2 szyi z indyka - 1 pęk młodej włoszczyzny - 1 mała młoda cebula - 30 dag żółtej fasolki szparagowej - 40 dag młodych ziemniaków - 1/2 szklanki śmietany 18% - 1/3 pęczka koperku - sól, pieprz w ziarenkach, ziele angielskie i Vegeta do smaku Przygotowanie: Do dużego garnka wlewamy zimną wodę (ok. 2 litrów) i wkładamy umytą szyję z indyka. Pozostawiamy do zagotowania. Gdy wypłyną szumowiny zgarniamy je. Do wywaru wrzucamy umytą i oskrobaną włoszczyznę, cebulę oraz ziele angielsk... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...