WOLNO PIECZONY UDZIEC Z INDYKA W SOSIE BARBECUE

WOLNO PIECZONY UDZIEC Z INDYKA W SOSIE BARBECUE

WOLNO PIECZONY UDZIEC Z INDYKA W SOSIE BARBECUE

   Smaczne mięsko z indyka wolno pieczone w domowym sosie barbecue - tego nie można nie spróbować. Składniki : ok 2 kg udziec indyka  2 łyżki pieprzu  1 łyżeczka soli 4 łyżki oleju do smażenia  Sos barbecue: 5 łyżek przecieru pomidorowego 3 łyżki soku z cytryny  2 łyżki wędzonej papryki ostrej ( ewentualnie słodkiej) 2 łyżki miodu  1 łyżeczka soli  Składniki sosu wymieszać. Mięso umyć,osuszyć i natrzeć solą oraz pieprzem. Włożyć do lodówki na ok 30 min. Rozgrzać olej na głę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niespełnione zdolności kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.