PIECZONY BOCZEK W CEBULI

PIECZONY BOCZEK W CEBULI

PIECZONY BOCZEK W CEBULI

    Pyszny pieczony boczek - idealny do świeżego chlebka.  Składniki: 1,2 kg boczku główka czosnku 1 bądź 2 cebule 2 łyżki majeranku 1 łyżeczka soli  pieprz  Liść laurowy,ziele angielskie Osuszony boczek nacieramy solą, pieprzem i połową roztartego czosnku. Drugą połowę ząbków wciskam w boczek robiąc w nim niewielkie dziurki nożem. Całość obsypuje majerankiem i wstawiam na noc do lodówki.  Następnego dnia mięso przekładam do naczynia żaroodpornego, wlewam 1/4 szkl wody. Obieram ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niespełnione zdolności kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.