Przepis na : deser
Na przekór pogodzie jaka za oknem upiekłam wiosenną babkę szpinakową, która wygląda niesamowicie,ale też jest pyszna,wilgotna. Na zbliżające się święta będzie doskonała bo pięknie ozdobi nasze stoły ❤️. Składniki: 170 g mąki pszennej 150 g cukru ok 150 g liści świeżego szpinaku 110 ml oleju rzepakowego 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżki soku z cytryny szczypta soli Liście szpinaku opłukać, odsączyć z nadmiaru wody. Do blendera wlać oliwę,dodać szpinak i zmiksować na gładką masę. W... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...