Anyzkowe pulpety z sosem teriyaki

Anyzkowe pulpety z sosem teriyaki

Anyzkowe pulpety z sosem teriyaki

Dzisiaj polskie pulpety zupełnie nie w polskim stylu :) Zawsze jakoś udziwniam  mięso mielone - więc i tak było tym razem. SKŁADNIKI: 3szkl bulionu (rosołu na indyku) 800g mielonego mięsa z indyka 6 paluszków mrożonych surimi pół dużej cebuli 3 gwiazdy anyżu 3 ząbki czosnku łyżka sosu sojowego łyżka sosu teriyaki 3 plastry świeżego imbiru 2 krople tabasco z papryczek jalapeno (łagodny) 1/2 łyżeczki pieprzu seczuańskiego Do bulionu dodajemy 3 plastry imbiru, łyżkę sosu sojowego, łyżkę sosu teriyaki, 2 gwia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu dlaSmaQ

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.