Pieczywo - bez wyrabiania - do 14 dni w lodówce - codziennie świeże i ciepłe

Pieczywo - bez wyrabiania - do 14 dni w lodówce - codziennie świeże i ciepłe

Pieczywo - bez wyrabiania - do 14 dni w lodówce - codziennie świeże i ciepłe

Ciasto drożdżowe zawsze wymaga dużo pracy, wyrabiania, brudzenia się itd... - na szczęście nie tym razem ! Po pierwsze ciasto wyrabiamy drewnianą łyżką po drugie  zaczyn może leżeć do 14 dni w lodówce - więc codziennie rano możemy upiec świeży chleb lub bułeczki.  Dla mnie idealnie ! Spróbujcie sami   Składniki: 20g świeżych drożdży 2 łyżki soli 1 kg mąki pszennej - z min, 10,2 g białka 710 ml letniej wody MISKA DUŻA (plastik/szkło)  - min 5l Jak przygotować: Ciepłą wodę nalewamy do miski.&... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu dlaSmaQ

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.