
Jak tulipany, to wiosna a jak pasztet to Wielkanoc. Uwielbiam tę porę roku, nic nie daję takiego kopa w dupsko, jak właśnie wiosna. Chcę się żyć, śpiewać, tańczyć i... robić pasztet ☺☺☺☺ Przeglądałam mnóstwo blogów i przepisów z moim dzisiejszym wypiekiem, oczywiście każdy z osobna pyszny i piękny ale też skomplikowany z robotą. Tu przemielić, tam odcedzić a i 5 jajek dodać - wow - na bogato. Mój jest skromny, tani i szybki w obsłudze. Mała blaszka kosztowała mnie nie całe 18 zł - toż to prawie darmo a sta... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Artystka :-)