Klopsiki z mięsa mielonego indyka nadziewane mozzarellą i suszonymi pomidorami

Klopsiki z mięsa mielonego indyka nadziewane mozzarellą i suszonymi pomidorami

Klopsiki z mięsa mielonego indyka nadziewane mozzarellą i suszonymi pomidorami

Co potrzeba: 750 g mięsa mielonego z indyka, 6 kawałków suszonych pomidorów, 1 mozzarella (200 g brutto-125 g netto), 1 sucha namoczona bułka, 1 jajko, 4 duże ząbki czosnku, ½ łyżeczki soli, ½ łyżeczki pieprzu Wykonanie: Do miski dajemy mielone mięso, namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko, pieprz, sól, mieszamy. W drugiej miseczce mieszamy ser mozzarella pokrojony w drobną kostkę, pomidory pokrojone bardzo drobno, czosnek przepuszczony przez praskę. Mięso dzielimy na dwie równe części. Na blaszce wyłożonej papier... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.