Zupa toskańska z pulpetami

Zupa toskańska z pulpetami

Zupa toskańska z pulpetami

Toskańska zupa z pulpetami może spokojnie wystarczyć za cały obiad, bo jest tak sycąca, że drugiego dania nie potrzebujesz już robić. Czas: 30 minut Poziom trudności : Dość łatwe Liczba porcji: 4 Zuppa toscana jest jednym z klasycznych dań włoskich, choć dokładniej mówiąc toskańskich, ponieważ regionalizmy są mocno pielęgnowane we włoskiej kuchni. Zupa toskańska w oryginalnej wersji przypomina trochę minestrone, bo mnóstwo w niej warzyw: fasola, ziemniaki, oliwa, przyprawy, chleb i włoski boczek. Na świecie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, pulpety, tarta, mielone, kasza, mięso, kasza gryczana, bułki, indyk, mięso mielone, fasola czerwona, czerwona fasola, chleb, boczek, ziemniaki, kiełbasa, obiad, marchewka, fasolka, drugie danie, zupa pomidorowa, gotowana marchewka

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.