Pomarańczowe puree z wątróbką starofrancuską i szpinakiem

Pomarańczowe puree z wątróbką starofrancuską i szpinakiem

Pomarańczowe puree z wątróbką starofrancuską i szpinakiem

Wątróbka z indyka jest krucha i delikatna, puree jest w kolorze i w smaku pomarańczy,  a szpinak z pieczarkami i z cebulą do siebie idealnie pasują. Smaczne? o tak :) Składniki:  na 4 porcje ·        4 wątróbki z indyka, ·        100 g ziemniaków czerwonych, ·        150 g mini marchewek (mogą być  z mrożonki), ·        2 pomarańcze, ·        4 garście świeżeg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pomarańcze, marchewka, pieczarki, marynaty, sosy, cebula, szpinak, puree, ziemniak, ziemniaki, mielone, indyk, gotowana marchewka, koperek, pieczarki w sosie, mielone pieczarki, sos do mielonego , lekkie dania, sosy do indyka, drugie danie

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.