Czy znacie kogoś kto pizzy nie chciałby skosztować i jej smakami się delektować? U mnie w domu wszyscy się pizzą zajadają i z niecierpliwością na kolejną czekają. Lubią moje, bo domowe, jak mówią niepowtarzalne i wyjątkowe. Zawsze jedzą gorące (z piekarnika, czy grilla), świeżością pachnące. Lubię jednak eksperymentować i po swojemu w kuchni czarować. Tym razem pizzę z białym sosem przygotowałam, które z dużą ilością zielonych dodatków podałam. Sos do pizzy z majonezu, jogurtu naturalnego, serka kremowego, czosn... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.