Samosa - pyszne pierożki po raz drugi
Samosa - pyszne pierożki po raz drugi
 To nasz drugi przepis na  samosa (inaczej zwane sambousa). Tym razem do farszu wykorzystaliśmy drób i bataty. Inny jest też skład ciasta, ale właśnie takie najbardziej smakowało Panu Boczkowi - naszemu Koledze z forum wędliniarskiego. Mam nadzieję, że i Wam przypadną do gustu. Poprzedni przepis na  samosy znajdziecie tutaj Składniki ciasta 500 g mąki pszennej plus mąka do podsypywania podczas wałkowania ciasta 1 jajko 1 płaska łyżeczka soli 4-5 łyżek oleju roślinnego lub masła ghee 220-240 ml wody ... czytaj dalej...
            
     
        
 
                       Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
        
                       Autor
 CzteryFajery.pl
CzteryFajery.pl
        
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, mięso, shoarma, zupa, sałatki, sałatka, papryka, marchewka, placki, indyk, kurczak, sezam, prosta zupa, boczek, curry, chleb, proste ciasto, kurczak z papryką , jajka z farszem, ciasto z bezami, pyszna sałatka, kurczak curry, salatka z jajkiem, kurczak z boczkiem, potrawy z kurczaka, sałatka z kurczakiem, sałatka z marchewką, sałatka z marchewki, sałatka curry, placki z kurczaka
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz