Rolada z indyka faszerowana dynią i jarmużem

Rolada z indyka faszerowana dynią i jarmużem

Rolada z indyka faszerowana dynią i jarmużem

Rewelacyjna rolada z udżca indyka z typowo jesiennym farszem, bo znajdziesz tu puree z dynii, jarmuż i żurawinę. Kolorowe smaczne danie na świąteczny jesienny obiad. Tym razem do przygotowania rolady zamiast filetu użyłam mięsa z indyczego udźca. Mięso jest bardziej wyraziste w smaku, smaczne i soczyste. Rolada jest fit, bez uprzedniego obsmażania na tłuszczu tylko upieczona. Do farszu użyłam wcześniej przygotowane puree z dynii, które w sezonie zawsze stoi w lodówce i czeka na kolejny pomysł, a jarmuż z żurawin... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...