Pieczone udźce indyka w winie z pomarańczami

Pieczone udźce indyka w winie z pomarańczami

Pieczone udźce indyka w winie z pomarańczami

Przepis na : obiad

Składniki: 3 udźce indyka bez kości 250 ml półwytrawnego wina 2 cebula 3 ząbki czosnku 5 plastrów pomarańczy 3 łyżki masła sól, pieprz rozmaryn Sposób wykonania: Mięso myjemy, nacieramy solą i pieprzem. Obkładamy pokrojoną w ćwiartki cebulą i kawałkami czosnku. Zalewamy winem, przykrywamy plastrami pomarańczy i odkładamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Po tym czasie przekładamy wszystko do naczynia żaroodpornego. Na każdym kawałku mięsa nakładamy masło i przykrywamy pomarańczami. Polewamy winem,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.