Pierś z indyka w sosie paprykowym.

Pierś z indyka w sosie paprykowym.

Pierś z indyka w sosie paprykowym.

Przepis na : obiad

Składniki: 10 sznycli z piersi indyka (można dać więcej) 2 papryki czerwone 2 pomidory 1 cebula 500 ml rosołu (przepis tutaj) pieprz cayenne, sól, pieprz Cebulę, pomidory i papryki kroimy w kostkę. W garnku roztapiamy masło i szklimy cebulę. Następnie dodajemy paprykę i mieszając trochę ją podsmażamy. Dodajemy pomidory - przyprawiamy solą i pieprzem, i gotujemy około 10 minut. Po tym czasie wlewamy rosół, doprawiamy chili cayenne (uważać z tą przyprawą bo jest ostrrra!) zagotowujemy i gotujemy około 10-15 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje-pitraszenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.