Aromatyczna pierś z indyka to danie które do zrobienia nie wymaga wiele składników. Podstawą są tutaj przyprawy, które czynią cuda z każdą potrawą. Warto zawsze mieć w spiżarce puszkę pomidorów a w zamrażarce po porcjowaną pierś z indyka. Dzięki temu jeśli nie mamy pomysłu na obiad albo jeśli nie możemy wyjść po zakupy, zawsze możemy(...)przyrządzić szybkie i smaczne danie z kilku tylko składników. Składniki: pierś indyka 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów 1 łyżeczka kuminu (kminu rzymskiego) 1 łyżeczka kolendru 1 łyżeczka imbiru pół łyżeczki cynamonu 2 goździki pół łyżeczki sproszkowanej chili pół łyżeczki kurkumy pół łyżeczki kardamonu 3 łyżki sosu sojowego sól pieprz oliwa do smażenia
Mama GotujeSkładniki: 10 sznycli z piersi indyka (można dać więcej) 2 papryki czerwone 2 pomidory 1 cebula 500 ml rosołu (przepis tutaj) pieprz cayenne, sól, pieprz Cebulę, pomidory i papryki kroimy w kostkę. W garnku roztapiamy masło i szklimy cebulę. Następnie dodajemy paprykę i mieszając trochę ją podsmażamy. Dodajemy pomidory - przyprawiamy solą i pieprzem, i gotujemy około 10 minut
Moje-pitraszeniePiersi z indyka wyszły bardzo soczyste i aromatyczne, mięso rozbiłam z przyprawami specjalnym tłuczkiem do rozbijania mięsa z malutkimi nożykami, który sprawia że mięso
Bajeczna Kuchniazrobił danie tylko z tych składników dodając dresing. Stworzona sałatka tak zasmakowała gościom, że robi się ją do dziś. Obecnie istnieje jej wiele odmian: z kurczakiem, anchois, pomidorami itd jednak podstawą jest zawsze sałata i grzanki. Moja wersja jest nietypowo: z indykiem, którego osobiście wolę od kury. Składniki: pierś indyka pieczona (ja dałam 1/4 piersi
Lubczyk i Waniliaobiad, który warto zjeść od czasu do czasu. Moja wersja była z filetami z piersi z indyka, ale danie to można zrobić również z piersią z kurczaka lub schabem. Porcja na 2 osoby. SKŁADNIKI 2 filety z piersi z indyka (ewentualnie dwie piersi z kurczaka) 1 jajko 1 szklanka bułki tartej (mniej więcej
Passions hobbies lifePiersi z indyka wyszły bardzo soczyste i aromatyczne, mięso rozbiłam z przyprawami specjalnym tłuczkiem do rozbijania mięsa z malutkimi nożykami, który sprawia że mięso po
Bajeczna KuchniaPierś indyka w curry, w sosie dyniowym. Kasza jaglana i fasolka płaskostrąkowa. Danie lekkie, smaczne i przyjemne :) 2 porcje: 300 g piersi indyka 150 g kaszy jaglanej garść fasolki płaskostrąkowej (lub zwykłej szparagowej) 2 łyżki mleka kokosowego 3 łyżki gotowanej dyni (lub pieczonej, lub puree) 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego przyprawy: curry, czubryca, garam masala, sól olej
KucharzycaPomysł na fasolowe trio. Dla mnie stanowiło samodzielne danie, dla moich chłopaków – dodatek do grillowanej piersi indyka. Danie raczej samo się robi. Wymaga jedynie odrobiny uwagi ;) 3 porcje: 3 łyżki soczewicy czerwonej i/lub żółtej 2 łyżki komosy ryżowej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 puszka czerwonej fasoli mrożone: fasolka szparagowa zielona i żółta w ilości
Kucharzycaspecjalne okazje, albo na rodzinny obiad....Pyszna rolada z piersi indyka, można podawać jako przekąskę, lub jako danie główne z sosem warzywnym. Po przyprawy zajrzyjcie na stronę Owocowego Raju.Mięso: 1 duża pojedyncza pierś z indyka lub złączona podwójna pierś z kurczaka 5 dag sera żółtego kilka liści świeżej szałwii 2 łyżki mąki 2 łyżki masła
Apetyczna babeczkaZapraszam na pyszne danie obiadowe. Sznycle z piersi indyka w sosie z suszonymi morelami i sosem uniwersalnym jasnym Łowicz. Do tego orzechowa jaglanka i jest już pyszne danie. Polecam serdecznie #lowicz Składniki: 400 g sznycli z piersi indyka 1 szkl kaszy jaglanej garść suszonych moreli 50 ml gorącej wody 335 g gotowego sosu uniwersalnego
słodkie i nie tylko historie kulinarneUwielbiam pieczenie i dania z indykiem. Niektórzy uważają, że indyk to suchy kawał mięcha lecz ja jestem odwrotnego zdania, bo jeżeli umieć go poprawnie zamarynować i upiec, to będzie niesamowicie soczysty i smaczny. Dziś właśnie prezentuję przepis na pierś z indyka zapiekaną w śmietanie, czosnku i rozmarynie, która może służyć jako pieczeń na kanapki lub jako danie główne. Zapraszam! Składniki: Pierś z indyka (1,5 kg)400 g śmietany (18%)4 ząbki czosnku4 łyżki sosu sojowegołyżeczka soli0,5 łyżeczki pieprzugałązka rozmaryny lub łyżeczka suszonego1/4 łyżeczki oregano100 g masła Przygotowanie: Pierś myjemy i osuszamy, nakłuwamy igłą lub nożem. Do śmietany dodajemy wszystkie przyprawy, mieszamy i powstałą marynatą nacieramy indyka. Odstawiamy na 12 godzin
Kuchnia ŁukaszaBardzo dobre jednodaniowe danie. Mięso pokroić w małe kawałki, doprawić solą, pieprzem i papryką ostrą. Na tatelni rozgrzać oliwę i wrzucić posiekaną cebulę i czosnek
Kuchnia PokoleńLekka wersja polskich gołąbków pochodząca z diety South Beach. Ryż i czerwone mięso zostały zastąpione pieczarkami i mięsem z piersi indyka - tak by danie zawierało więcej wartości odżywczych a mniej kalorii. Nowa wersja gołąbków smakuje tak samo dobrze jak oryginalna
Milion SmakówPierś z indyka jest bardzo delikatnym w smaku mięsem, dobierając odpowiednie przyprawy i dodatki możemy z niej wyczarować różnorodne i jednocześnie pyszne obiady. Doskonale komponuje
Kuchnia Pełna Pasji