przepali żołądków. Co najwyżej potrawka delikatnie je połaskocze;) Kurczak z curry z ananasem ( na słodko - ostro) Porcja dla całej rodziny fot. Izabela Magdalena Składniki: 2 piersi z kurczaka (ja dałam dziś wyjątkowo indyka) 2 szklanki ryżu basmanti 2 czerwone papryki 1 puszka ananasów w kawałkach 3-4 cebule 3- 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 litry
Kuchnia smakówpropozycja na pożywny, lekkostrawny obiad. Mięso z piersi indyczej jest chude, wartościowe i bardzo smaczne. To lekkie i smaczne danie, doskonałe na obiad. Potrawka z gotowanego mięsa drobiowego to danie, które kojarzy mi się z dzieciństwem, to danie to pozytywne wspomnienie z tego okresu. Zamiast piersi indyka można ugotować skrzydła indyka udko . Indyka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętrafiłam w 10! Smakowało nam bardzo. Było więc smacznie i zdrowo. Polecam tym, którzy lubią mięso indyka, lubią zjeść ostre danie i lubią eksperymentować w kuchni Składniki: 500 g sznycli z piersi z indyka kawałek świeżego imbiru kilka gałązek świeżego oregano kilka gałązek świeżej kolendry ¼ łyżeczki suszonego tymianku ¼ łyżeczki suszonego rozmarynu sól pieprz świeżo zmielony oliwa
Kuchnia u KrysiMałe kawałki z piersi indyka w kremowym sosie z serka mascarpone z dodatkiem suszonych pomidorów to propozycja na szybki obiad. Zamiast indyka można
Monia miesza i gotujeMałe kawałki z piersi indyka w kremowym sosie z serka mascarpone z dodatkiem suszonych pomidorów to propozycja na szybki obiad. Zamiast indyka można
Monia miesza i gotujepapryczka, makaron chiński (typu chow main) i chrupiące orzeszki ziemne- oto 'chińszczyzna' na ostro w wydaniu stir-fry. Niezwykle aromatyczne i zaskakujące smakiem danie, które przygotujesz w 20 minut! 🤗 2-3 porcje: * pierś z indyka- 200 g * makaron wonton- 100 g * papryka- 3 małe szt. (czerwona, żółta i zielona) * ostra papryczka- 1/2 szt. * marchewka- 1 mała * czosnek
Kraina Miodem Płynącasałatek lub robi się z niego soki. Dodawany jest też do różnego rodzaju ciast, a także do dań mięsnych. I właśnie dziś proponuję danie z tym egzotycznym owocem Składniki: piersi z indyka 4 ząbki czosnku żółta pasta curry jogurt bałkański świeży ananas kasza kus kus pomidor bakłażan dymka sól,pieprz Piersi z indyka pokroiłam
potrawyregionalneWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pierś z indyka jest zdrowym, chudym i delikatnym mięsem. Jej minusem jest to, że lubi się szybko wysuszać
Marta GotujeBardzo lubię połączenie szpinaku z mięsem. Dodatkowym atutem tego dania są jeszcze chrupiące plastry bekonu, więc radzę z nich nie rezygnować. pierś z indyka 250 g liści szpinaku 1duża cebula 2-3 ząbki czosnku 125 g serka philadelphia 200 g sera cheddar 3 łyżki kwaśnej śmietany plastry boczku parzonego sól, pieprz, gałka muszkatołowa Mięso myjemy, osuszamy
Smaki Na TalerzuSkładniki filet z piersi indyka, 1 sztuka około 800g cebula, 1 duża sztuka marchewka, 2 sztuki pietruszka, 1 sztuka seler, 1 malutka sztuka
Gotowanie moimi oczamiSkładniki sznycel z piersi indyka, 4 szt czosnek, 3 ząbki szpinak mrożony, 1/2 opak ser feta, 1/2 opak jajko, 1 sztuka bułka tarta
Gotowanie moimi oczamijednak to danie nie należy do tych niskokalorycznych ale czasami przecież można sobie pozwolić na kulinarną rozpustę. Potrawka z indyka ze szparagami jest pyszna, kremowa i idealnie pasuje podawana z ryżem, makaronem czy kopytkami. Zapraszam na potrawkę z indyka ze szparagami Potrawka z indyka ze szparagami Składniki: (dla 4 osób) 400 g piersi z indyka
UgotujmyTo.plz kaszą pęczak Składniki 40 dkg fileta z piersi indyka 1 młoda cukinia 1/2 czerwonej papryki 1/2 pora 1 łyżka czerwonej czubrycy 1/2 łyżeczki
czarrna od kuchniIndyk z cukinią to połączenie idealne! Składniki: 150 g piersi z indyka 1 cukinia (niezbyt duża) 1/2 cebuli 2 łyżki kremowego serka chrzanowego (np. Almette) olej roślinny sok z cytryny natka pietruszki marynata: 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka oleju roślinnego odrobina soku z cytryny sól, pieprz, oregano, czosnek w proszku Przygotowanie: Pierś z indyka(...)nieco zmiękną. Po upływie kilku minut przełożyć je do jakiegoś naczynia, a na patelni przesmażyć kawałki indyka. Gdy mięso zacznie się ścinać dodać cukinię i cebulę, a następnie podlać odrobiną wody, zagotować. Potem zmniejszyć moc palnika i trzymać nasze danie przez ok. 15-20 minut do czasu, aż mięso będzie dobre. Pod koniec dodać ulubione przyprawy, posiekaną
Kuchnia EllieDanie, które bardzo fajnie prezentuje się kolorystycznie, ale przede wszystkim uwodzi smakiem- koniecznie daj się skusić :) A wszystko za sprawą delikatnego mięsa z indyka oraz wspaniałego, kremowego sosu owocowego. Palce lizać! ;) Składniki : pierś z indyka ( moja miała ok 900g) 2 jajka płatki migdałów imbir mielony sól, pieprz Sos : puszka brzoskwiń w syropie 3 pomarańcze 2 łyżeczki miodu
Czerwona Porzeczka