dania z piersi indyka - 536 przepisów (strona:10/36)

WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 137

rozchodzące się wokół „chińskich” knajp (chyba, że są to bardzo dobre restauracje) w ogóle nie zachęcają do konsumpcji dań serwowanych wewnątrz… Dlatego też powstał ten przepis. Zamiast wołowiny możecie użyć piersi kurczaka, indyka, krewetek – pełna dowolność! Efekt będzie równie smaczny. Ilość składników jest spora, wiem, ale kuchnia chińska tego wymaga, żeby była naprawdę(...)każdy pasek mięsa był dokładnie namoczony w marynacie. Zostawiamy w misce i zabieramy się za smażenie warzyw. Patelnię rozgrzewamy z odrobiną tłuszczu, wystarczy łyżka oleju na całe danie. Najpierw na patelni ląduje por, cebula i seler. Po jakichś 10. minutach mieszania i smażenia, jak tylko warzywa lekko się zblanszują, dorzucamy do nich obie papryki i nadal smażymy mieszając

Martyna Cooks
Rolada z indyka nadziewana kiełbasą i żurawiną / Turkey roll stuffed with sausage and cranberries 176

piekarniku, na pewno sprawdzi się na rodzinny obiad w weekendy, jak i danie na świąteczny stół. Podałam je na pięknej zastawie Fala marki Ambition Scroll down for recipe in English Rolada z indyka nadziewana kiełbasą i żurawiną (4 porcje) Składniki: 1 pierś z indyka, rozkrojona i rozbita na płasko 2 łyżki oliwy ½ szklanki suszonej żurawiny, drobno posiekanej(...)wino prawie odparuje. Zdejmij patelnię z ognia i przełóż jej zawartość do średniej miski. Wmieszaj bułkę tartą i dopraw do smaku jeżeli to konieczne. W międzyczasie rozkrój najgrubszą część piersi z indyka (nie do końca, jak książkę) i rozbij za pomocą tłuczka tak by mięso było tej samej grubości. Dopraw z obu stron solą i pieprzem i wyłóż

karmelowy
Rolada z indyka z kaszą owsianą i sosem słodko ostrym 124

nadzianą serem i fasolką przygotowałam i na bazie śmietanki z pieprzem i kaparami sos ugotowałam.  Danie to wyszło smaczne i zdrowe, na codzienny obiad jak i na okazje wyjątkowe.  Składniki: 5 sznycli z fileta z piersi z indyka ok. 400 g, 5 łyżek konserwowej fasolki szparagowej (z puszki), 5 plastrów sera żółtego, pieprz czarny

Moniki Smakołyki
Papryki faszerowane makaronem i indykiem 141

upieczeniu ładnie się prezentują. Możemy je przyrządzić na obiad lub imprezę rodzinną, doskonale smakują na ciepło polane ketchupem. Do dania użyłam makaronu od firmy Malma .  Składniki: 5 papryk czerwonych 300 gram piersi z indyka 5 gniazd makaronu Malma-capellini nidi  200 gram pieczarek 200 gram sera żółtego Mała puszka kukurydzy Sól, pieprz Przyprawa

Bajeczna Kuchnia
Indyk z kurkami w płatkach migdałowych 173

wydobywa z nich głębię, która nadaje subtelny charakter całemu daniu. Poziom trudności:       łatwe Czas przygotowania:  20 minut Ilość porcji:                 3 Wartość kaloryczna:   290 kcal Składniki: 5 filetów z piersi indyka 200 gramów kurek garść listków szałwii szklanka mleka migdałowego

Bazując na smaku
Zielone stir-fry z indykiem 177

należy do tych prostych i ekspresowych, a moja propozycja to indyk z chrupiącymi, zielonymi warzywami: cukinią, groszkiem cukrowym i dodatkowo szpinakowym makaronem.Smakowo to wyśmienite danie, a te różne odcienie zieleni pięknie i apetycznie prezentowały się na talerzu- no, przynajmniej ja wraz z rodziną tak stwierdziliśmy :)))* pierś z indyka- 300 g* cebula- 1 szt.* cukinia- 1 spora sztuka* groszek

Kraina Miodem Płynąca
Makaronowa sałatka z kurczkiem 353

Witajcie! W sieci znalazłam przepis na sałatkę makaronową z indykiem , zmieniłam kilka składników i wyszłam mi taka oto sałatka:)   składniki: 250 g makaronu pełnoziarnistego świderki 1 pierś z kurczaka ( następnym razem dam dwie) czerwona papryka czerwona cebula duża marchewka 1 opakowanie mieszanki sałat 3 łyżki musztardy francuskiej 7 łyżek oliwy z oliwek sól świeżo zmielony pieprz Makaron gotujemy

Cukier&Puder
Rolada z indyka ze szpinakiem 117

  Wspaniała rolada z indyka pysznie nafaszerowana szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami. Smakuje jeszcze lepiej niż wygląda. Mięso jest bardzo soczyste, mięciutkie. Doskonała propozycja na

Pieguskowa Kuchnia
Indyk a’la książę Orloff. 229

warto. Przygotowanie dania zajmie nam  1,5-2h,nie więcej. Danie jest idealne na przyjęcie ,ponieważ wszystko z wyjątkiem ostatniego zapiekania można przygotować wcześniej. Goście przy stole i my też. Pierś z indyka pieczona z nadzieniem ryżowo - pieczarkowo - cebulowym. Etap 1 - przygotowanie pieczeni  a’ala Orloff   Składniki. 1 kg piersi(...)gotować 5 min bez przykrycia .W brytfannie (naczyniu żaroodpornym) rozpuścić  masło ,dodać cebulę i sól ,wymieszać i wsypać odcedzony ryż. Przykryć  i wstawić do piekarnika obok indyka  na 1h. Po 30min można przemieszać. Soubise jest gotowe, kiedy ryż i cebula zmiękną i trochę się zezłocą. Etap 3 - pieczarki-duxelles. 30dag pieczarek posiekać  na drobną kostkę

Kulinarny karnet Christophera
Potrawka z indyka, pyszna 273

Już nie wiem jak mam pisać, znowu pycha ??? Nic innego nie mogę powiedzieć, ponieważ to jest naprawdę dobre. Przygotowanie niezwykle proste, a smak super. Piersi

Kuchnia Pokoleń
Szaszłyki z indyka i ananasa 125

mięsa, proponuję wam szaszłyki. Są lekkie, szybkie w przygotowaniu i na pewno będą stanowić pyszny dodatek do tradycyjnych dań z grilla. Mięso z indyka oczywiście możemy zastąpić kurczakiem. Szaszłyki z indyka i ananasa Składniki : 400 dag piersi z indyka połowa świeżego ananasa Na marynatę : łyżeczka papryki słodkiej łyżeczka przyprawy do kurczaka 1/2 łyżeczki papryki ostrej

PatiGotuje
Indyk w sosie tajskim z makaronem ryżowym 189

Bardzo dobry lekko egzotyczny sos. Smaczne danie. Do woka lub na patelnię wlać olej czosnkowy, rozgrzać. Jeśli nie macie oleju czosnkowego to do mięsa dodać

Kuchnia Pokoleń
Indyk w sosie curry 218

wiem jak to nazwać może " Bombaj Indyk" Bardzo szybkie danie, czas przygotowania to 30 min Potrzebne na 4 porcje jest: - 0,5 piersi z indyka - 1 cebula - 1 puszka pomidorów - 1 łyżeczka cukru  - 2 łyżki śmietany 18% -  1 łyżeczka masła - imbir  - 3 ząbki czosnku - 30g migdałów - natka pietruszki - ostra papryka - curry - ryż brązowy Krok

Niezły Młynek
Pieczona pierś indyka na ciepło i zimno. Wędlina dla dzieci. 135

Pierś z indyka w taki sposób jak poniżej opisałam piekę od kilku lat. Przepis pozostaje niezmienny, jedynie modyfikuję skład marynaty, aby  danie nie znudziło się rodzinie. Nie byłam fanką indyka, ale życie zmusiło mnie do polubienia jego mięsa. Moje dziecko nigdy nie chciało jeść wędlin ani czerwonego mięsa (wyjątkiem są kotlety mielone;)  Jedynym akceptowanym(...)mięsem w kanapkach okazał się pieczony indyk lub kurczak. I tak musiałam znaleźć sposób na uczynienie zjadliwym mięso, którego nie lubiłam. Najbardziej przeszkadzał mi zapach i ,,wiórowatość" piersi indyka. Po kilku mniej lub bardziej udanych próbach dopracowałam przepis. Mięso przygotowane wg tego przepisu jest soczyste i dobrze przyprawione. Można go podać na ciepło z puree ziemniaczanym lub ryżem

Codziennik Kuchenny
Kotlety z indyka w sosie paprykowym 178

Bardzo lubię drób, ale najczęściej przygotowuję kurczaka. Dlatego dzisiaj postanowiłam zastąpić kurczaka - indykiem :) W tym daniu zamiast indyka można użyć oczywiście wcześniej wspomnianego kurczaka lub nawet schab. Składniki: 5 kotletów z indyka (może być pierś, tylko należy ją podzielić na cieńsze plastry) 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 4-5 pomidorków koktajlowych

Szczęśliwa kuchnia