obiad, to niewykluczone, ze podejmę go taką właśnie lazanią. To moje popisowe danie, jedno z najlepszych! Poniżej przepis, ale zachęcam do oglądnięcia filmu i przekonania się na własne oczy, jakie to proste. LASAGNE Z CUKINII Składniki dla 6 osób : 800g mielonego mięsa z piersi indyka 3 średniej wielkości cukinie 800g pomidorów bez skórki pokrojonych w kostkę 1 duża
Dietologbłyskawicznie i szczególnie powinno przypaść do gustu panom. Ja takimi daniami także nie gardzę. Indyk świetnie sprawdzi się w towarzystwie delikatnego puree ziemniaczanego, ale będzie też fajnym posiłkiem dla sportowców – jeśli podamy go z ryżem. Steki z indyka z sambal oelek: 4 grube plastry piersi z indyka 4 łyżki syropu klonowego 1 ząbek czosnku
Poezja smakupierożki będą już gotowe na patelni podsmażamy paprykę,cebulkę i doprawioną pierś z indyka.(jeśli mamy troszkę więcej czasu dobrze jest zamarynować mięso i pozostawić tak w lodówce całą noc). Na ravioli układamy mięso i warzywa.Całość doprawiamy do smaku wg.uznania.Na sam koniec dekorujemy danie świeżą bazylią. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytmyślałem. Na bazie żurawiny przygotowuje się m.in. gulasz drobiowy, serwowany jako danie rozgrzewające, zwłaszcza zimą, kiedy temperatura w Arabii Saudyjskiej spada nawet do.... + 15 stopni C Gulasz ten najlepiej smakuje podgrzany następnego dnia, kiedy nabierze odpowiedniego aromatu. Składniki 1 kg piersi kurczaka (lub indyka) pokrojonych w dość grube (ok. 1 cm) plastry 1,5 szklanki świeżej
Kulinaria - potrawy z różnych stron światajesienią. Jej lekko słodkawy smak sprawia, że pasuje praktycznie do każdego dania. Zarówno wytrawnych makaronów czy zup, jak i słodkich ciast. Dzisiaj podaję Wam moją propozycję na dynię z makaronem. MAKARON Z INDYKIEM I DYNIĄ W SOSIE ŚMIETANOWYM (4 porcje) Składniki: - 500 gram piersi z indyka - pół małej dyni - 200 gram śmietany 18% - garść posiekanej natki
Zgrabne Gotowaniepodstawa tego dania we Włoszech. Mięso? Cieniutkie kotlety cielęce, wieprzowe (schab) lub drobiowe (kurczak, indyk) albo… mięso ryb (pamiętacie o poisson meuniere ?). To najprostszy i najszybszy sposób na kotlety. A masło z przyprawami, cytryną i kaparami tylko podkreślają ich smak. Tutaj zamknęłam i zaokrągliłam te smaki sosem – kremowym, mocno serowym, bardzo wytrawnym i wyraźnym. Piersi kurczaka oczyszczamy(...)ścięgien i błonek. Ostrym nożem odcinamy całe polędwiczki, a każdą pierś lekko dociskamy dłonią do deski i kroimy w poprzek, na pół. Z dwóch piersi powinniśmy uzyskać 6 kawałków mięsa. Nie rozklepujemy mięsa – zostawiamy jak jest. Solimy i pieprzymy, z obu stron. W głębokim talerzu lub misce mieszamy panierkę – mąkę z bardzo drobno startym parmezanem. Dokładnie otaczamy każdy kawałek
Karo in the Kitchenłososia (w piekarniku) i te pałki chyba nafajniej wyszły. Chociaż piersi z indyka też były całkiem soczyste. ok 300 ml oliwy z oliwek świeża bazylia (mniej więcej tyle ile jest w doniczce, ilościowo to była 1 garść) ok 3 cm kawałek imbiru, ale możecie dać więcej sok z cytryny do smaku (ja dałam z 1/2) 2 żąbki czosnku
Szybko Tanio SmacznieJeśli nie mamy pomysłu na obiad (a wiem z doświadczenia, że często się tak zdarza) możemy w krótkim czasie przygotować naprawdę smaczne danie :)3 podstawowe
Walijskie Pichcenieminut, a smakuje wybornie. Do tego takie danie jest bardzo uniwersalne – pasuje do niego zarówno ryż, makaron, jak i różnorodne kasze. Poza sezonem, zamiast szparagów, można użyć mrożonej fasolki szparagowej. Pierś z kurczaka ze szparagami w sosie cytrynowym: 2-4 pojedyncze piersi z kurczaka (lub sznycle z indyka) 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka masła(...)się nieco zredukuje (ok. 5 minut). Próbujemy czy sos jest odpowiednio doprawiony Przed podaniem na wierzchu każdej piersi układamy kawałek przesmażonej wcześniej cytryny – służy nie tylko do dekoracji – jej sok dodatkowo przyprawi mięso. Posypujemy danie tymiankiem, ewentualnie posiekaną natką pietruszki. Ja danie podałam z bulgurem, ale świetnie pasuje też długoziarnisty ryż czy makaron. Post
Poezja smakujesienne dni. Gulasz zrobiłam z mięsa indyka i dyni,z dodatkiem papryki i świeżego imbiru który dodał mu właściwości rozgrzewających i nieco pikanterii. 400 g filetu z piersi indyka 300 g obranej dyni 1 czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka startego imbiru 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki szczypta chili cayenne sól świeżo(...)kilka minut do momentu aż dynia zmięknie. Gotowy gulasz posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z ugotowaną kaszą lub ryżem. Gulasz zmieszałam z ugotowaną kaszą owsianą i powstało bardzo sycące danie
Kolorowa kuchnia Elkipapryką chili. Całość gotuj jeszcze przez około 10 minut. Gdy danie będzie gotowe dodaj do niego posiekaną natkę pietruszki. Podawaj z ryżem. Spróbuj także: Pierś z kurczaka w pomidorach pierś z kurczaka marchew pomidory Pierś z kurczaka z warzywami pierś z kurczaka marchew pomidory Dietetyczny gulasz z indyka indyk papryka kasza gryczana
Fit&Fast Kitchendanie główne z surówką, a reszta 'idzie' na chleb czy grillowane tosty (przy okazji cyknę zdjęcie i podzielę się z Wami przepisem, bo są nieziemsko smaczne!)Ale wracając do pieczeni, to ta pierś jest miękka, bardzo soczysta w środku i aromatyczna. Naprawdę smaczna i warta upieczenia więc bardzo Wam polecam i zachęcam do przyrządzenia.* pierś z indyka
Kraina Miodem Płynącapodaję z ryżem, tylko dodatki warzywne zmieniają się w zależności od pory roku. Można podać warzywa z wody, albo jakąś nieskomplikowaną sałatkę. Polecam :) Pierś indycza w paprykowym sosie Składniki: 1/2 kg piersi z indyka sól pieprz 2 łyżki oleju łyżeczka przyprawy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Kamis 5 czubatych łyżeczek papryki słodkiej w płatkach Florpak 2 łyżeczki
Kuchenne zapiski EdytyLubicie dania jednogarnkowe? bo ja tak..i taki jest ten właśnie gulasz....przepis znaleziony w książce Kuchnia Polska.. 1 kg mięsa z
Moje domowe kucharzenieminut, a smakuje wybornie. Do tego takie danie jest bardzo uniwersalne – pasuje do niego zarówno ryż, makaron, jak i różnorodne kasze. Poza sezonem, zamiast szparagów, można użyć mrożonej fasolki szparagowej. Pierś z kurczaka ze szparagami w sosie cytrynowym: 2-4 pojedyncze piersi z kurczaka (lub sznycle z indyka) 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka masła 2 łyżki(...)środku, a sos się nieco zredukuje (ok. 5 minut). Próbujemy czy sos jest odpowiednio doprawiony Przed podaniem na wierzchu każdej piersi układamy kawałek przesmażonej wcześniej cytryny – służy nie tylko do dekoracji – jej sok dodatkowo przyprawi mięso. Posypujemy danie tymiankiem, ewentualnie posiekaną natką pietruszki. Ja danie podałam z bulgurem, ale świetnie pasuje też długoziarnisty ryż czy makaron
Poezja smaku