Pieczona pierś z indyka w śmietanie.

Pieczona pierś z indyka w śmietanie.

Pieczona pierś z indyka w śmietanie.

Uwielbiam pieczenie i dania z indykiem. Niektórzy uważają, że indyk to suchy kawał mięcha lecz ja jestem odwrotnego zdania, bo jeżeli umieć go poprawnie zamarynować i upiec, to będzie niesamowicie soczysty i smaczny. Dziś właśnie prezentuję przepis na pierś z indyka zapiekaną w śmietanie, czosnku i rozmarynie, która może służyć jako pieczeń na kanapki lub jako danie główne. Zapraszam! Składniki: Pierś z indyka (1,5 kg)400 g śmietany (18%)4 ząbki czosnku4 łyżki sosu sojowegołyżeczka soli0,5 łyżeczki pieprzugałązka ... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Łukasza

Autor

Lukash_pLukash_p

Witam!
Jestem Łukasz, mam 14 lat i mieszkam na Litwie. Od samego dzieciństwa, czyli od 6 lat pasjonuję się kuchnią i gotowaniem, a od 23 grudnia 2013 roku prowadzę bloga poświęconego mojej pasji. W kuchni lubię proste i szybkie w przygotowaniu dania, ale najbardziej uwielbiam ciasta i desery, kiedy je robię nawet nie zwracam uwagi na czas.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, indyk, pierś, piersi, pierś z indyka, ciekawe przepisy, sałatki, sałatka, sernik, przekąska, deser, desery, przekąski, ciasto, marynaty, rozmaryn, kanapka, kanapki, sosy, sos sojowy, polewa, susz, dania z piersi indyka, sernik pieczony, sosy do indyka, pierś w marynacie, masło czosnek, smaczna sałatka, przekąski na ciepło

Inne przepisy z Kuchnia Łukasza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.