Sałatka z białą fasolą, orzechem włoskim, daktylami i lekkim czosnkowo-ziołowym dressingiem jogurtowym, czy to nie brzmi kusząco? Dosyć neutralna w smaku fasola wydobywa z siebie wszystko co najlepsze w tak zacnym towarzystwie. Wystarczy całość połączyć obłędnym dressingiem i wyjadać łyżką bez ugryzień sumienia. Fasola jest często nie doceniania jako składnik naszej diety, a jednak warto zwrócić na nią uwagę. Jest bogatym źródłem białka roślinnego, zawiera wiele minerałów (zwłaszcza żelaza), a jej kaloryczność jest n... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Witam!
Jestem Łukasz, mam 14 lat i mieszkam na Litwie. Od samego dzieciństwa, czyli od 6 lat pasjonuję się kuchnią i gotowaniem, a od 23 grudnia 2013 roku prowadzę bloga poświęconego mojej pasji. W kuchni lubię proste i szybkie w przygotowaniu dania, ale najbardziej uwielbiam ciasta i desery, kiedy je robię nawet nie zwracam uwagi na czas.