Pomysł na… pierś indyka w sosie dyniowo-curry
Pomysł na… pierś indyka w sosie dyniowo-curry
Przepis na : obiad
Pierś indyka w curry, w sosie dyniowym. Kasza jaglana i fasolka płaskostrąkowa. Danie lekkie, smaczne i przyjemne :) 2 porcje: 300 g piersi indyka 150 g kaszy jaglanej garść fasolki płaskostrąkowej (lub zwykłej szparagowej) 2 łyżki mleka kokosowego 3 łyżki gotowanej dyni (lub pieczonej, lub puree) 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego przyprawy: curry, czubryca, garam masala, sól olej kokosowy do smażenia Mięso kroimy w kostkę, posypujemy curry i czubrycą. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy mięso. Dynię, mleko... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kucharzyca
Autor
Kucharzyca
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
fasolka, kasza jaglana, curry, kasza, kokosowe, dynia, mięso, indyk, pierś z indyka, pierś, piersi, zupa pomidorowa, sosy, kurczak, puree, krem, dania z piersi indyka, dania mięsne, obiad, puree dyniowe, fasolka szparagowa, mięso duszone, krem z dyni, kurczak w mleku kokosowym, sos mięsny, mięsa pieczone, kurczak curry, kurczak pieczony, sos pomidorowy, pierś kurczaka
Inne przepisy z Kucharzyca
Dodaj komentarz