Pomysł na… pierś indyka w sosie dyniowo-curry

Pomysł na… pierś indyka w sosie dyniowo-curry

Pomysł na… pierś indyka w sosie dyniowo-curry

Przepis na : obiad

Pierś indyka w curry, w sosie dyniowym. Kasza jaglana i fasolka płaskostrąkowa. Danie lekkie, smaczne i przyjemne :) 2 porcje: 300 g piersi indyka 150 g kaszy jaglanej garść fasolki płaskostrąkowej (lub zwykłej szparagowej) 2 łyżki mleka kokosowego 3 łyżki gotowanej dyni (lub pieczonej, lub puree) 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego przyprawy: curry, czubryca, garam masala, sól olej kokosowy do smażenia Mięso kroimy w kostkę, posypujemy curry i czubrycą. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy mięso. Dynię, mleko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Autor

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasolka, kasza jaglana, curry, kasza, kokosowe, dynia, mięso, indyk, pierś z indyka, pierś, piersi, zupa pomidorowa, sosy, kurczak, puree, krem, dania z piersi indyka, dania mięsne, obiad, puree dyniowe, fasolka szparagowa, mięso duszone, krem z dyni, kurczak w mleku kokosowym, sos mięsny, mięsa pieczone, kurczak curry, kurczak pieczony, sos pomidorowy, pierś kurczaka

Inne przepisy z Kucharzyca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.