Składniki : wołowina mięso z indyka golonka wieprzowa mięso z gęsi kilka żołądków indyka 3 duże jajka płatki owsiane mąka z siemienia lnianego sól, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, papryka mielona ostra, pieprz ziołowy, majeranek kilka przeciśniętych ząbków czosnku, jeśli lubimy Przygotowanie: Ugotowane mięso z rosołu zmielić, można również przemielić ugotowaną marchewkę Jajka roztrzepać i dodać do niej mąkę i płatki owsiane, by się rozpulchniły Dodać do masy mięsnej, przyprawić wg... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula