Przepis na : obiad
Kurczak po marokańsku to kurczak w mieszance przypraw, która jest niezwykle często wykorzystywana przez mieszkańców północnej Afryki. Harissa to przyprawa o czerwonej barwie i pikantnym smaku. Dodanie nawet odrobiny tej przyprawy do potrawy zupełnie zmienia jej smak, nadaje wyjątkowy aromat. Przyprawa ta, to drobno zmielone papryczki chilli, czosnek, kolendra i kmin rzymski. Dość często można spotkać wersję ze zmielonymi, suszonymi pomidorami. Oprócz mieszanki przypraw musimy również postawić na dobrej jakości ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...