Kurczak po marokańsku

Kurczak po marokańsku

Kurczak po marokańsku

Przepis na : obiad

Kurczak po marokańsku to kurczak w mieszance przypraw, która jest niezwykle często wykorzystywana przez mieszkańców północnej Afryki. Harissa to przyprawa o czerwonej barwie i pikantnym smaku. Dodanie nawet odrobiny tej przyprawy do potrawy zupełnie zmienia jej smak, nadaje wyjątkowy aromat. Przyprawa ta, to drobno zmielone papryczki chilli, czosnek, kolendra i kmin rzymski. Dość często można spotkać wersję ze zmielonymi, suszonymi pomidorami. Oprócz mieszanki przypraw musimy również postawić na dobrej jakości ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.