Przepis na : obiad
Jeden z lepszych obiadów jaki można przygotować w sezonie jesienno-zimowym. Chili con carne z indykiem, dynią, papryką i kukurydzą. Z gorzkim kakao, które wzbogaca smak całego dania i mnóstwem pysznych dodatków do podania. Sos jest bogaty w smaku, świetnie doprawiony i sycący. Nie za rzadki i nie za gęsty, dużą ilością pysznych składników. Dodatkowym atutem jest łatwość i szybkość przygotowania oraz to, że można go przechowywać w lodówce i odgrzewać w kolejnych dniach. SKŁADNIKI / 4-6 porcji 250 g mielonej p... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...