SUROWIEC I ROZDRABNINIE -2,5 kg udziec z indyka / mielone maszynka nr.8 sitko 8mm -700 g pierś kurczaka / krojone w kostkę i paski PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 14-16g/kg osobiście dałem 16g/kg -czosnek suszony 1g/kg -pieprz czarny 1g/kg -pieprz biały 1g/kg -mieszanka przypraw do drobiu (Jamaican Jerk) 3g/kg -papryka wędzona płatek 1-2g/kg osobiście dałem 1g -woda 20% =640g -skrobia ziemniaczana 3%=96g -skórki wieprzowe ugotowane i zmielone na makowym sitku 40g/kg WYKONANIE&n... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.