Curry z indykiem i warzywami
Curry z indykiem i warzywami
Przepis na : obiad
Szybkie i pyszne danie. Bardzo proste w wykonaniu. Można podać z ryżem, makaronem i kluseczkami. Piersi z indyka pokroić w paseczki. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, wymieszać. Na patelnię wlać trochę oleju, najlepiej kokosowy, podgrzać. Dodać mięso i smażyć aż straci kolor surowizny. Dodać pokrojone w plasterki grzybki. Wymieszać i smażyć 30 sekund. Wlać mleko kokosowe, dodać pastę z suszonych pomidorów, potarty imbir, patę curry. Wymieszać i gotować na małym ogniu 10 minut. Dodać szparagi i grosze... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń
Autor
kuchniapokolen
Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
curry, indyk, makaron, ryż, makarony, mięso, szparagi, pierś, pasta, piersi, pasty, dania z makaronem, dania mięsne, pierś z indyka, obiad, kolacja, szybka kolacja, szybki obiad, obiad na szybko
Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję