Cannelloni z porem i brokułem

Cannelloni z porem i brokułem

Cannelloni z porem i brokułem

Czyli makaron z bogatym wnętrzem :) Cannelloni zawdzięcza swoją nazwę włoskiemu słowu, które oznacza „dużą rurę". Jego puste wnętrze wręcz błaga o wypełnienie farszem. Moja polsko-włoska wersja tej potrawy, łączy popularny, włoski makaron z powszechnie uprawianymi w Polsce warzywami: porem i brokułem. Ciekawostka cytowana za Wikipedią - główne uprawy brokuła w Europie znajdują się m.in. właśnie w Polsce, poza tym też w Anglii, Francji, Hiszpanii i we Włoszech. Pan Mąż ochrzcił rury "prawdziwym męskim żarciem" ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Grunt to przepis!

Autor

aaasikkkaaasikkk

Zdecydowałam się całkiem niedawno na założenie bloga kulinarnego: ---http://grunttoprzepis.blogspot.com/---

Jego zamysłem jest prowadzenie swoistego wirtualnego notatnika kulinarnego, składającego się TYLKO ze sprawdzonych przepisów na potrawy, które ZAWSZE wychodzą i ZAWSZE rewelacyjnie smakują.

Wcześniej służył mi ku temu zwykły notes z przepisami :) – ale ostatnio coraz częściej zaczyna mi brakować w nim wolnych kartek. Stąd przerzucenie się na wirtualne uwiecznianie dla potomności moich ulubionych przepisów i potraw ;)

Moje motto: gotowanie banalnie proste!

Sprawdź mnie!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cannelloni, por , brokuły, makaron, makarony, mielone, jajko, sosy, tarta, włoska, bułki, pieczenie, susz, sos serowy, sos sojowy, indyk, mąka, sos do mielonego , kasza, warzywa, obiad, kurczak, sos do makaronu, dania z makaronem, zapiekanka makaronowa, dania mięsne, mięso mielone, brokuł, mięso, porem

Inne przepisy z Grunt to przepis!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.