Filet z indyka faszerowany mielonym mięsem z piersi kurczaka i pieczarkami

Filet z indyka faszerowany mielonym mięsem z piersi kurczaka i pieczarkami

Filet z indyka faszerowany mielonym mięsem z piersi kurczaka i pieczarkami

Bardzo lubię pieczone mięso drobiowe. Najczęściej jednak przygotowuję takie pokrojone na kawałki. Kaczkę czy kurczaka w całości dość rzadko i równie rzadko np faszerowaną pierś indyczą. Dzieje się tak nie dlatego, że owego mięsa nie lubię, ale wiąże się to z brakiem doświadczenia i wyczucia temperatury piekarnika, a co za tym idzie lekką obawą przed niedopieczeniem lub przesuszeniem mięsa. Na szczęście od teraz mogę takie mięso przygotowywać do woli i bez obaw. Dlaczego? Ano dlatego, iż w mojej kuchni pojawił się ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

9 najlepszych sałatek na imprezę!

Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.

Czytaj dalej...

Sałatki na Sylwestra - najlepsze przepisy!

Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.

Czytaj dalej...

Autor

SmakiNaTalerzuSmakiNaTalerzu

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, pieczarki, kurczak, mielone, sosy, pierś, piersi, obiad, mięsa pieczone, indyk, mięso mielone, sos pieczarkowy, filet z kurczaka, bułki, kaczki, czekolada, kurczak z pieczarkami, pierś z indyka, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, pieczarki do obiadu, impreza, świąteczne przepisy, kurczak pieczony, piersi z kurczaka faszerowane, piersi z kaczki, jajka z farszem, bez pieczenia, potrawy z kurczaka, jajka faszerowane

Inne przepisy z Smaki Na Talerzu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.