Składniki U mnie 2 kg piersi z indyka 1 kg pierś z indyka 1 łyżeczka bazylia 1 łyżeczka oregano 2 łyżeczki papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki tymianek 1/2 łyżeczki czarny pieprz świeżo mielony sól do smaku 3 łyżeczki oliwa 3 ząbki czosnek 60 ml sok z cytryny= to około z jednej cytryny rękaw do pieczenia Wykonanie Czosnek posiekać drobno nożem. W miseczce wymieszać oliwę, sok z cytryny oraz wszystkie przyprawy z czosnkiem, al e bez soli . Pierś natrzeć solą, a następnie mieszanką oliwy z przyprawami. Odstawić... czytaj dalej...
Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..