Indyk w sosie cukiniowo-porowym

Indyk w sosie cukiniowo-porowym

Indyk w sosie cukiniowo-porowym

Sos powstał w wyniku robienia porządków w lodówce i okazał się pyszny. Lekko kremowy przyjemnie komponuje się z mięsem drobiowym. Równie dobrze poza indykiem można przygotować w ten sposób np. kurczaka.  Składniki (4 porcje) -500 g mięsa z indyka -mała cukinia -100 g pora -pół cebuli lub 1 mała -2 trójkąciki serka topionego (ok. 50g) -100 ml śmietanki kremówki -ząbek czosnku -500 ml bulionu -1 łyżka mąki -listek laurowy -ziele angielskie -sól, pieprz -2 łyżki oleju Przygotowanie Mięso umyć, oczyścić i pokro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.