Pulpety z domowym sosem teryiaki i ryżem z kalafiora

Pulpety z domowym sosem teryiaki i ryżem z kalafiora

Pulpety z domowym sosem teryiaki i ryżem z kalafiora

Domowy sos teryiaki, słodko-słono-kwaskowy, gęsty i kleisty nadaje pulpetom niesamowity i niecodzienny smak. Same pulpety są miękkie i soczyste. Czas : 40 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 duże Sos teryiaki można już kupić w zasadzie większości lepiej wyposażonych sklepów. Nie jest on jednak specjalnie tani, a z drugiej strony trudno zaliczyć go do przypraw jakoś często wykorzystywanych w kuchni. Dlatego istnieje ryzyko, że użyty raz czy drugi, później się zmarnuje. Dlatego najlepiej zrobić domow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, pulpety, ryż, bułki, kalafior, kasza gryczana, indyk, makaron, kurczak, wieprzowina, kurczak z ryżem, kurczak z makaronem, mięso mielone, kalafior pieczony

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.