Krupnik z groszkiem i tymiankiem na indyku

Krupnik z groszkiem i tymiankiem na indyku

Krupnik z groszkiem i tymiankiem na indyku

Zaciekawił mnie pomysł na krupnik do którego dodano mrożony groszek i posypano zamiast natką - tymiankiem*. Bardzo lubię klarowne wersje krupniku. A , że w planach miałam ugotowanie wywaru na indyku ( a w zasadzie ugotowanie ,,pałki " ze skrzydła indyka - wywar miał powstać niejako przy okazji ) - to postanowiłam na połowie wywaru zrobić krupnik. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Beata, 17 czerwca 2013 18:04:41

Super przepis, lubię pęczak! Z mrożonym groszkiem (lub świeżym) pewnie będzie bardziej kolorowa.

Bunia Babciagramolka, 17 czerwca 2013 22:02:47

Masz rację. Mamie zachciało sie krupniku :) Przypomniał mi się ten pomysł ( w oryginale to zupa wegetariańska i trochę inaczej robiona) ale chodziło o pęczak , groszek i tymianek razem. Tyle że ja miałam tylko ten w puszce. Swoja drogą muszę kupić mrożony i wrzucić do zamrażarki na wszelki wyp