Knedle z mięsem mielonym – przepis na domowe kluski z ziemniaków

Knedle z mięsem mielonym – przepis na domowe kluski z ziemniaków

Knedle z mięsem mielonym to bardzo prosty przepis na pyszne kluski ziemniaczane, które można podać na sycący obiad dla całej rodziny. Świetnie smakują okraszone podsmażoną cebulką lub skwarkami z boczku. Ponieważ są nadziewane mięsem są bardzo treściwe i można je podać jako samodzielne danie albo tylko z jakąś surówką.   Składniki na knedle z mięsem mielonym (około 28 sztuk): 750 g ziemniaków 100 g mąki pszennej czubata łyżka mąki ziemniaczanej jajko duża szczypta soli   Farsz: 500 g mięsa mielonego z...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.