INDYCZA WĄTRÓBKA Z CEBULĄ

INDYCZA WĄTRÓBKA Z CEBULĄ

INDYCZA WĄTRÓBKA Z CEBULĄ

Bardzo lubię wątróbkę z indyka.  Chociaż właściwie smakiem nie różni się ona od kurzej, to jednak wolę ją bo jest zdecydowanie większa, i wg mnie apetyczniejsza niż ta pierwsza. Podaję ją zawsze z dużą ilością smażonej cebuli, która niweluje lekko metaliczny smak każdej wątroby.  Składniki: ok 600 g wątróbki z indyka 3 spore cebule 2 ząbki czosnku sól pieprz ziołowy majeranek masło klarowane (ew.olej) Wykonanie :  Cebulę kroimy w piórka. Dusimy na maśle do uzyskania wymaganej miękkości i pięknego, z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.