Indyk faszerowany burakami w cieście francuskim

Indyk faszerowany burakami w cieście francuskim

Indyk faszerowany burakami w cieście francuskim

Przepis na : obiad

Soczyste mięso, delikatna słodycz buraczków, chrupiące orzechy a wszystko to ukryte pod złocistym ciastem francuskim. Składniki: pierś z indyka 2-3 średnie buraki (można użyć więcej i spożytkować buraczki pozostałe po faszerowaniu jako smaczną jarzynkę) dwie garści obranych orzechów włoskich (około 30 szt.) opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki masła 3/4 szklanki pełnego mleka olej do smażenia łyżeczka cukru sól, zioła prowansalskie, pieprz ziarnisty, 2-3 kulki ziela angielskiego, 2 liście laurowe żółtko do po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pyry na Gaz

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Autor

Sandra Siebert

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraczki, ciasto, francuskie, orzechy, ciasto francuskie, mak, piersi, pierś, buraki, indyk, burak, mięso, ciasto francuskie, ciasto z makiem, pierś z indyka, mięso na obiad, obiad, ciasto z orzechami, jajka faszerowane , jajka z farszem, mięso duszone, pieczone buraki, mięsa pieczone

Inne przepisy z Pyry na Gaz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.