Pasztet wielkanocny

Pasztet wielkanocny

Pasztet wielkanocny

Przepis na ten pasztet to sprawdzona przez lata, rodzinna receptura. Przygotowuje go wiele osób w mojej rodzinie, ale nikt nie modyfikuje receptury. Takie klasyczne przepisy są doskonałe i nie wymagają zmian.  Dzięki kilku rodzajom mięsa pasztet ma bardzo wyrazisty smak. Jest soczysty, pełen smaku... idealny. Foremka pasztetu to jednoczesnie symatyczny i smaczny podarunek wielkanocny.   Składniki: (na 7-8 foremek o wymiarach 25x10cm) 1kg rozbefu (wołowina) 1kg świeżego boczku 1kg karkówki 1kg szynki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pyry na Gaz

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

Sandra Siebert

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasztet, tarta, bułki, szynka, karkówka, boczek, wołowina, mięso mielone, wielkanoc, wieprzowina, pasztet wieprzowy, szynka gotowana, bez pieczenia, karkówka pieczona, pieczona karkówka, pieczony boczek

Inne przepisy z Pyry na Gaz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.