Pieczeń z indyka

Pieczeń z indyka

Pieczeń z indyka

Lubicie takie pieczone mięsko? Ja bardzo lubię, bo można je zjeść na dwa sposoby. Gorący, soczysty wyjęty prosto z piekarnika pokroiłam na plastry i podałam z sosem chrzanowym do obiadu. Na zimno świetnie smakuje na kanapkach, Składniki: 1 kg piersi z indyka marynata 1 cebula 2 ząbki czosnku 6 łyżek oleju 2 łyżki octu balsamicznego z modeny 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/4 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki rozmarynu sól pieprz Wykonanie: Cebulę pokroić w kosteczkę, czosnek drobno posiekać i wymieszać z pozostałymi s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Autor

smak i uczucie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, marynaty, mięso, czosnek, piersi, indyk, pierś, cebula, pierś w marynacie, kanapka, papryka, sosy, kanapki, obiad, słodkie, mięsa pieczone, pierś z indyka, mięso na obiad

Inne przepisy z O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.