Pulpety z ryżem w sosie pomidorowo-bazyliowym

Pulpety z ryżem w sosie pomidorowo-bazyliowym

Pulpety z ryżem w sosie pomidorowo-bazyliowym

Szybki obiadek dla miłośników kuchni włoskiej. Pyszne i delikatne pulpeciki z mięsa z indyka gotowane z gałązką z pomidorów. Jak pewnie już wiecie, najwięcej pomidorowego aromatu jest właśnie w łodygach, które je łączą i na których rosną, dlatego też nie wyrzucajcie ich po kupnie pomidorów. Dodając taką łodyżkę do gotowania sosu lub ryżu, nadaje świetny delikatny pomidorowy posmak. Spróbujcie! Składniki: * 500g mięsa mielonego z indyka * 2 szklanki ryżu * suszona bazylia * sól i pieprz * 2 łyżki bułki tartej *... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Klasyka Gotowania

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Autor

Klasyka GotowaniaKlasyka Gotowania

Prowadzę bloga o nazwie Klasyka Gotowania, w którym znajdziecie klasyczne przepisy na tradycyjne dania i wypieki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, sosy, mielone, tarta, mięso, pulpety, mięso mielone, bułki, indyk, zupa pomidorowa, pulpeciki, sos do ryżu, sos pomidorowy, suszone pomidory, pulpety w sosie pomidorowym, drugie danie

Inne przepisy z Klasyka Gotowania

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.