PULPETY Z INDYKA GOTOWANE W MARCHEWCE I KOPERKU

PULPETY Z INDYKA GOTOWANE W MARCHEWCE I KOPERKU

PULPETY Z INDYKA GOTOWANE W MARCHEWCE I KOPERKU

Uwielbiam mięso z indyka, zawsze staram się je przygotować na różne sposoby, ale tak by było smacznie i zdrowo. Tym razem polecam gotowane pulpety w marchewce i koperku. Klopsiki są pyszne, soczyste, aromatyczne. A wywar, który powstaje podczas gotowania mięsa wystarczy zaciągnąć mąką i mamy pyszny sosik do ziemniaczków :) Składniki na 5 niedużych pulpecików: * 150 g mięsa mielonego z indyka * odrobina soli do smaku * odrobina przyprawy do kurczaka * 1 nieduża marchewka * 3-4 gałązki posiekanej natki koperku * woda ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zrób to smacznie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.